Den här hemsidan finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, genom Leader Västra Småland. Tack vare projektstöd har vi haft möjlighet att investera i en rad olika verktyg för att utveckla vårt företag och projekt driva en gårdsbutik här på Fagerhults Gård.

Restaureringen av gårdsbutiken samt bygget av trädäcket utanför är en del i projektet liksom investering i en tvåhjuls

traktor, såmaskin, bevattningsmaterial samt täckduk till odlingarna. Den här hemsidan, fagerhultsgard.se och våra andra sociala kanaler på Facebook och Instagram är också ett av delprojekten.

Syftet med projektet är att kunna starta upp och driva försäljning av grönsaker på gården i en restaurerad gammal skogsvagn/koja. Genom vårt arbete på gården vill vi bidra till en mer levande och attraktiv landsbygd. Gårdsbutiken blir, förutom en försäljningskanal för oss både ett utflyktsmål och en mötesplats för människor från kringliggande omgivningarna.

Med investeringarna i form av redskap, material och tvåhjulstraktor, kommer arbetet effektiviseras och göra det möjligt att kunna skala upp något för att ge fler möjlighet att köpa närproducerade grönsaker som odlats på ett hållbart sätt.

Den här hemsidan samt våra sociala kanaler gör det möjligt för oss att marknadsföra Fagerhults Gård, att fler kommer ut till oss och ser hur vårt arbete med odlingar och djur går till. Vi kan också visa på hur man kan leva lite mera hållbart och inspirera andra till att göra det samma.

Gårdsbutiken med tralldäck färdigställdes hösten 2020. Öppningen av butiken gav stort gensvar och många kom för att besöka oss. Så roligt! Nu ser vi fram emot en ny odlingssäsong och att kunna öppna butiken igen senare under sommaren 2021.

Skogskoja